Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић посјетио је данас Требиње и разговарао са замјеником градоначелника Мирком Ћурићем.

Предсједник Чубриловић је послије састанка рекао да га је градоначелник Ћурић упознао са кључним градским проблемима, али да га посебно радује што је Требиње у протекле двије године постало примјер широм Српске.

“Радује ме што требињска власт има визију како да унаприједи живот грађана и створи боље услове за инвеститоре, због чега овај град има оцјену повољног привредног амбијента”, навео је Чубриловић.

Он је руководству града пожелио да у 2019. години настави узлазном путањом и са реализацијом свих значајних како социјалних, тако и инфраструктурних пројеката.

“Требиње је једно вријеме било оптерећено великим бројем запослених у Градској управи, али се то рјешава на квалитетан начин како људи не би остали без посла. Радује и чињеница да Требиње има велики напредак у станоградњи – за само једну годину изграђено је више од 500 станова за које постоји тржиште. И поједине дипломате купују станове у овом граду. И све су то подаци који говоре да Требиње живи и има перспективу и визију за будућност“, рекао предсједник Чубриловић.

Ћурић је казао да је Чубриловића упознао са реализованим циљевима у 2018. години, као и са плановима за ову годину, истичући да је заједнички закључак да је реализовано више значајних пројеката и да је Требиње постало примјер локалне заједнице у Републици Српској.

“Много нам значи што имамо пуну подршку републичких институција у рјешавању одређених проблема, али и представљању добре праксе коју спроводимо у нашем граду”, рекао је Ћурић.

Након разговора у Градскокј управи предсједник Чубриловић се састао са генералним директором Електропривреде Републике Српске Луком Петровићем.

На састанку је истакнуто да ово најзначајније јавно предузеће у Републици Српској у овој години започиње читав низ реформи које ће омогућити да боље, сигурније и успјешније пословање цијелог система.