ТРЕБИЊЕ, 05. новембра – Предсједник Демократског савеза – ДЕМОС Недељко Чубриловић рекао је у Требињу је да странка у најјужнијем граду Српске очекује да постане парламентарна, како би својим идејама унијела одређену свјежину у рад локалног парламента.

Он је напоменуо да ДЕМОС први пут излази на локалне изборе у Републици Српској те да је ово прилика да се покаже стварна вриједност странке.

Чубриловић је изразио задовољство чињеницом да су на одборничкој листи странке у Требињу људи који имају занимања, професије и остварене резултате, којима прво занимање није политичко.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Славиша Јанковић рекао је да странка на предстојеће локалне изборе у Требињу иде са кандидатском листом са 19 имена.

“Сматрамо да можемо одговорити било ком изазову када су у питању проблеми у Требињу. Наступамо са локално-патриотском причом `Требиње без дилеме, Требиње прије свега`”, додао је Јанковић.

Он је нагласио да странка очекује један одборнички мандат у требињском парламенту те да би били задовољни са 800 гласова.

Предсједник Актива жена Градског одбора ДЕМОС-а Александра Kопривица рекла је да је ДЕМОС млада партија која тек треба да покаже своју снагу, те да ће се то десити на предстојећим изборима.

“На листи су честити, поштени људи, млади прије свега, мајке.. Мислим да таквим људима треба дати подршку”, навела је она и позвала бираче да изађу 15. новембра на изборе и дају подршку кандидатима ове странке.

Делегација странке положила је вијенац испред требињске Спомен-собе.

ДЕМОС подржава заједничког кандидата за градоначелника Мирка Ћурића што је констатовано и вечерас на састанку предсједника Чубриловића са руководством Градског одбора ДЕМОС-а Требиње, којем је присуствовао и потпредсједник странке Споменко Стојановић и предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Слободан Шараба.

Такође је истакнуто да је Градски одбор веома добро организован и да са оваквим радом може да буде конструктиван фактор у будућој локалној власти.