БАЊА ЛУКА, 08. јануара – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у Бањалуци са предсједником Народне скупштине Републике Србије Ивицом Дачићем, који присуствује манифестацијама поводом Дана Републике Српске.

Чубриловић захвалио је Дачићу на његовом присуству обиљежавању 30 година постојања Републике Српске, континуираном унапређењу међупарламанетарне сарадње и на укупној подршци коју руководство Србије пружа Републици Српској.

Он је, наведено је у саопштењу, изразио увјерење да ће бити настављена досадашња успјешно остварена међупарламентарна сарадња Народне скупштине Србије и Народне скупштине Републике Српске, у складу са потписаним Меморандумом и Споразумом о специјалним и паралелним везама.

Чубриловић је рекао да је сарадња са Народном скупштином Републике Србије најважнији и најконкретнији облик међупарламентарне сарадње који има Народна скупштина Републике Српске, посебно сарадња руководстава два параламената, као и сарадња на ниву скупштинских радних тијела и стручних служби.