БАЊА ЛУКА, 8. јануара – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић захвалио је делегацији из Француске што су баш данас у посјети Бањалуци и Републици Српској.

Делегацију из Француске предводили су европски парламентарци Тијери Маријани и Ерве Живен.

– Ако имате овакве пријатеље, који су традиционално пријатељи српског народа, онда можете да рачунате на будућност и перспективу Републике Српске и развој укупног региона – рекао је Чубриловић.

Маријани је истакао је да оно што се прича у Европском парламенту није оно што одговара реалности, због чега су дошли да се увјере шта се заиста дешава.

– Мислим да је важно да Република Српска сама у Европском парламенту објасни своју позицију. Ми припадамо групи која се зове управо “Демократија и идентитет” и разумијемо вашу борбу и подржавамо вас у томе да заштитите свој идентитет – навео је Маријани.

Живен је навео да су у Српску дошли и да пренесу поруке пријатељства на 30. рођендан Републике и истакао да се “овдје се народ бори за свој идентитет, свој простор и демократију”.

– Страни утицај је такав да се не поштује воља Дејтонског мировног споразума. Убијеђени смо у то да народи у БиХ сами могу да донесу рјешења која су добра за све без страног утицаја – поручио је Живен.