БАЊА ЛУКА, 2. септембра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас, у свом кабинету, са амбасадором Руске Федерације у Босни и Херцеговини, Њ. Е. Петром Иванцовим (Петр Антољевич Иванцов) о унапређењу сарадње и о актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.

Предсједник Чубриловић је, током сусрета, истакао да Република Српска и даље инсистира да се примјене резултати прошлогодишњих општих избора и да се, коначно, заврши формирање власти на нивоу заједничких органа у Босни и Херцеговини.

Он је истакао да не постоји ни један разуман разлог да се не формира нови Савјет министара који би требало да одражава вољу грађана, а то значи да власт треба да формирају странке које су побиједиле у Републици Српској и у Федерацији Босне и Херцеговине.

Предсједник Чубриловић је истакао да је једно од основних начела демократије да представници конститутивних народа који су добили највише гласова формирају и врше власт јер је то смисао одржавања избора.

Предсједник Чубриловић и амбасадор Иванцов констатовали су да постоји веома добра међурегионална сарадња између Републике Српске и руских области, посебно издвајајући сарадњу са Губернијом Санкт Петербургом.