БИЛЕЋА, 19. јула – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и српска одбојкашица Тијана Бошковић отрили су вечерас таблу са новим називом Универзалне спортске дворане „Тијана Бошковић“ у Билећи.

Скупштина општине Билећа једногласно је донијела одлуку да најрепрезентативнији спортски објекат у граду понесе име по најбољој одбојкашици свијета – Тијани Бошковић која је прве спортске кораке направила у овој дворани.

Предсједник Чубриловић је рекао на конференције за новинаре, уочи отривања табле, да младим људима из Републике Српске и широм свијета гдје живи српски народ не треба већи мотив од онога што је Тијана Бошковић урадила за свој град, за Српску, за нацију.

Он је додао да Република Српска младим спортистима пружа колико може, те да Тијана Бошковић заслужује много више од овога.

„Руководство Републике Српске ће учинити све да ти услови буду још бољи, да мотиви буду још јачи“, рекао је предсједник Чубриловић.

Бошковићева је рекла да је изузетно почаствована тиме што највећи спортски објекат у Билећи, у којем је направила прве спортске кораке, сада носи њено име.

„Захвалила бих општини Билећа и идејним творцима свега овога. Оно што могу да обећам јесте да ћу, као и до сада, свој град и себе представљати у најбољем свјетлу и потрудити се да вас обрадујем новим успјесима и медаљама“, нагласила је најбоља одбојкашица свијета.

Предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић рекао је да овај објекат заслужено носи име Тијане Бошковић јер су суграђани препознали њен карактер који је остао исти, од како је први пут ушла у спортску дворану у Билећи, до данас када је најбоља одбојкашица свијета.

Народни посланик Радован Вуковић рекао је да би ускоро у Билећи могла да буде организована школа одбојке или одбојкашки камп који би се везао за име Тијане Бошковић.

Вуковић је додао да је на дочеку за Тијану Бошковић након Олимпијских игара управо његова идеја била да спортска дворана у Билећи понесе име Тијане Бошковић.