БАЊА ЛУКА, 24. фебруар – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић присуствовао је манифестацији ”Змијањско вече”, у Каћу, код Новог Сада, гдје је пред више од 500 Крајишника, чланова Удружења грађана ”Змијање”, истакао да је њихова отаџбина Република Српска, као и Србија у којој живе и остварују сва своја права.

Он је рекао да Срби који живе у Војводини, а поријеклом су из Републике Српске, имају право на двојно држављанство, а могу да користе и друга права као грађани Републике Српске и БиХ.

bsh

Чубриловић је разговарао, заједно са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, са представницима Удружења грађана ”Змијање” о њиховим активностима и доприносу који дају у развоју града Новог Сада, али и везама са мјестом свог поријекла и Републиком Српском.

Он је истакао значај рада и активности Посланичке групе пријатељства Скупштине АП Војводине и Народне скупштине Републике Српске.

О очувању српске културе и језика и чвршћем повезивању српског народа, Чубриловић је разговарао и са народним послаником Миодрагом Линтом, који је предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије.

”Чврсте братске и родбинске везе, заједничка култура и обичаји, превазилазе све формалне организације, меморандуме и потписане споразуме, јер нико не може да раздвоји исти народ који живи у Републици Српској и Србији“, истакао је Чубриловић.