ГРАДИШКА, 25. фебруара – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је данас у Градишци да је задовољан укупним стањем у ДЕМОС-у на подручју ове регије, али да је Регионални одбор упутио Предсједништву странке приједлог да буду реорганизовани локални одбору у Прњавору, Српцу и Лакташима.

“У људе које смо данас предложили за повјеренике имамо пуно повјерење и од њих очекујемо добре резултате. ДЕМОС је у изборној јединици ове регије веома близу да реализује наше циљеве, односно да на наредним општим изборима освоји директан посланички мандат у Народној скупштини Републике Српске и да направимо резултат који ће допринијети напретку странке у Српској”, рекао је Чубриловић новинарима након сједнице Регионалног одбора ове странке.

Он је оцијенио да је ДЕМОС имао добре резултате на прошлогодишњим локалним изборима, те очекивање да на изборима наредне године тај резултат буде у процентима још бољи.

“Да су та очекивања оправдана доказују и поновљени избори у Добоју и Сребреници, који су показали да је ДЕМОС све препознатљивији у народу”, нагласио је Чубриловић.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Лијевче Владимир Јанковић навео је да су на данашњој сједници анализирани резултати ДЕМОС-а на протеклим изборима у Градишци, Прњавору, Српцу и Лакташима, те разговарано о даљим активностима странке на подручју ове регије.

“Циљ је да на изборима наредне године освојимо један директан посланички мандат. С обзиром на резултате прошлогодишњих избора, за тај резултат сада недостаје око 1.000 гласова. ДЕМОС ће покушати да ојача одборе у Српцу и Лакташима, гдје није успио да постане парламентарна странка, а у Градишци и Прњавору сигурно имам простора да освоји још по 500 гласова. Надам се ће то бити допринос настојању да ДЕМОС 2022. године освоји више од 50.000 гласова”, рекао је Јанковић.