БАЊАЛУKА, 27. СЕПТЕМБРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да странка очекује велику подршку на предстојећим изборима јер су, како је рекао, гласачима предложили кандидате који су остварени у својим професијама, имају циљеве и знају како да их реализују.

Чубриловић, који је и носилац страначке кандидатске листе за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три, поновио је да је основна мисао актуелне страначке кампање била да се путем политичких компромиса долази до најприхватљивијих рјешења за грађане и Републику Српску.

“Вјерујемо да смо успјели да објаснимо наш циљ, а то је стабилан посланички клуб унутар Народне скупштине који ће моћи да промовише наше идеје и намеће позитивна рјешења и својим коалиционим партнерима. Ако то остваримо, бићемо потпуно задовољни и овим изборима, поготово кампањом”, рекао је Чубриловић новинарима у Kрупи на Врбасу код Бањалуке.

Kандидат ДЕМОС-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици три Боран Босанчић рекао је да велики број грађана на скупу у Kрупи на Врбасу показује спремност ове партије за опште изборе.

“Наш основни задатак и посао у наредне четири године биће рад на демографској обнови Српске, прије свега развоју села. Вјерујем да ћемо имати изабране посланике из ових крајева који ће то моћи да реализују”, рекао је Босанчић.

Носилац листе ДЕМОС-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици један Слободан Станаревић рекао је да је у кампањи успјешно представљен страначки програм, те да се нада добром изборном резултату.

“Надамо се да ћемо имати шест-седам посланика у парламенту Српске и, наравно, посланика у парламенту БиХ”, рекао је Станаревић и додао да треба радити на стварању таквих услова да се народ почне враћати у Српску, да не одлази.

Предизборном скупу присуствовали су представници руководства ДЕМОС-а, бројни функционери, чланови и симпатизери странке, те грађани.