БЕОГРАД, 28. ФЕБРУАРА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је први Устав Републике Српске темељ њене одрживости и развоја.

Чубриловић је рекао Срни, прије почетка пријема у Старом двору у Београду који организује Представништво Српске у Србији, да се данас обиљежавају Дан Републике Српске и 27 година од доношења првог Устава Српске.

“То је историјска чињеница и тај дан ће остати писан у историји српског народа, поготово Републике Српске”, нагласио је Чубриловић.

Подсјетивши да је било много покушаја оспоравања и Дана Републике Српске и Устава, при чему је на Устав било уложено више од 120 амандамана, Чубриловић је нагласио да Устав и даље постоји као основ развоја Српске, њеног рада и њених структура.

Он је рекао да је Устав темељ одрживости Републике Српске на којем и данас структуре власти Српске почивају своје битисање и боре се за тај датум.

“Република Српска конституисањем власти послије сваких избора у законском року говори о томе да се држи Устава, закона, поштује међународне прописе и спремна је да живи и ради готово самостално”, истакао је Чубриловић.

Представништво Републике Српске у Србији организује вечерас у Београду свечани пријем поводом Дана Републике Српске и 27 година од проглашења првог Устава Српске.