ДРИНИЋ, 9. јуна – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Дринићу да је ова локална заједница једна од значајних у Српској, јер је њен развој видљив.

“Жао ми је што број становника није већи, али је евидентно да се Дринић развија, захваљујући раду становника и локалне власти. Ова локална заједница је данас урбана, има све потребне установе и може да функционише самостално”, рекао је новинарима Чубриловић, након састанка са начелником општине Дринић Миланом Грбићем.

Он је изразио наду да ће локална власт наставити са квалитетним радом, развојем, те стабилизацијом привредних и животних услова.

Чубриловић је у Дринићу уручио три бицикла дјеци у вишечланој породици Бањац.

Марија Бањац рекла је да су од троје њене дјеце, двоје дијабетичари.

“Захвална сам за данашњи поклон. Проблеми са којима се суочавају дијабетичари су велики и оно што нам је сада неопходно су сензори за мјерење нивоа шећера у крви”, рекла је Бањац.

Током посјете Дринићу, предсједник Чубриловић је оцијенио и да се Срби осјећају несигурно у општинама у Федерацији БиХ због проблема који изазивају мигранти.

“Институције на нивоу БиХ нису биле спремне на проблем који се односи на мигранте. Резултат тога јесте формирање кампова, иако нико у локалним заједницама не жели да прихвати мигранте”, рекао је Чубриловић.

Он је изазио наду да ће институције БиХ имати разумијевање за Србе у ФБиХ који се осјећају несигурно због проблема који на терену изазивају мигранати.