БАЊА ЛУКА, 25. јула – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић присуствовао је вечерас свечаном отварању новосаграђеног Градског моста „Србија“ у Челинцу.

Мост су свечаним пресјецањем врпце отворили предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Зоран Ђорђевић и начелник општине Челинац Момчило Зељковић.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је стављен у функцију веома важан мост који ће ријешити питање поплава у Челинцу које су задавале велике муке становницима општине.

„Поносна сам што сам у вријеме док сам била предсједник Владе донијела и ову одлуку да се изгради овај мост и да се ријеши проблем поплава знајући да смо имали тешка искуства“, рекла је Цвијановићева новинарима у Челинцу..

Она је навела да јој је посебно драго што је ово још један од објеката који је финансијски подржала Србија.

„Србија је великодушно пружила помоћ скоро свим општинама у Српској и оставила траг преко неког важног објекта“, додала је Цвијановићева.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да овај мост наставак добре сарадње владе Србије и Српске и крај мукама мјештанима Челинца у вријеме великих поплава које су посљедњу деценију биле два или три пута.

„Мост је урађен по свим прописима и стандардима и потпуно ће задовољити и највећи капацитет ријеке која више неће бити у прилици да плави околна домаћинства“, додао је предсједник Чубриловић.

Он је поручио да овај мост у Челинцу има посебни симболику, јер су га финасирале двије владе и рјешава велики проблем грађана што је велики успјех.

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић рекао је да је помоћ Србије око изградње моста наставак политике предсједника Александра Вучића да Србија и Српска буду што ближе.

„Наше стратешко опредјељељње је да помажемо Републици Српској што ћемо наставити у будућности. Мостови су нешто најљепше што можемо да саградимо и представља симболику пријатељства и веза између нас“, додао је Ђорђевић.

Начелник општине Челинац Момчило Зељковић рекао је да је ово велики дан за општину, јер су стављене у историју поплаве које су пратиле Челинац.

Отварању су присуствовали и министри у Влади Српске. Конзул Србије Владимир Николић, предсјендик АНУРС-а Рајко Кузмановић и друге угледне личности, те бројни грађани.

Вриједност инвестиције је 1,7 милиона КМ, од чега је Влада Србије обезбиједила 250.000 евра, а остатак средстава Влада Републике Српске и општина Челинац.