БАЊА ЛУКА, 23. новембра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић разговарао је данас у Бањој Луци са амбасадором Краљевне Холандије у Босни и Херцеговини Јаном Валтмансом  о резултатима општих избора и актуелној политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.


Предсједник Чубриловић изразио је увјерење да ће врло брзо бити завршен процес конституисања свих органа власти у Републици Српској, те да ће бити постигнут договор и у вези формирања заједничких органа и институција на нивоу БиХ.

Говорећи у позицији ДЕМОС-а, предсједник Чубриловић је истакао да је ова странка остварила веома добар резултат, освојивши пет посланичким мандата у Народној скупштини Републике Српске и један мандат у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ,  чиме је ДЕМОС постао веома важан политички фактор, који ће учествовати у вршењу власти на свим нивоима.

Предсједник Чубриловић и амбасадор Валтманс констатовали су да је потребно учинити додатне напоре како би се домаћи политичари учинили одговорнојим у процесу развоја друштва и остваривању напретка на путу европских интеграција.

Предсједник Чубриловић је нагласио да је ДЕМОС странка која води реалну политику, странка која се залаже за постизање компромисних и проводивих рјешења, у складу са Дејтонским споразумом и уставима БиХ и Републике Српске.