БАЊА ЛУКА, 13. ДЕЦЕМБРА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић састао се данас у Бањој Луци са новоименованим шефом мисије ОЕБС-а у Босни и Херцеговини, амбасадором Брајаном Агелером, са којим је разговарао о актуелној политичкој ситуацији и основним политикама ДЕМОС-а.

Предсједник Чубриловић изразио је увјерење да ће сљедеће седмице бити завршен процес конституисања свих органа власти у Републици Српској, те да ће, до краја ове године, бити конституисани и заједнички органи и институције на нивоу БиХ.

Говорећи о позицији ДЕМОС-а, предсједник Чубриловић је истакао да је ова странка први пут изашла на опште изборе на којима је остварила веома добар резултат и постала парламентарна странка на свим нивоима.

Предсједник Чубриловић је истако да се ДЕМОС залаже за успостављање бољег и квалитетнијег система образовања,  које је урушено прераним увођењем приватне праксе у школству, неадекватном примјеном „Болоњског процеса“ и постављањем некомпетентних кадрова који су водили образовне процесе.

Такође, предсједник Чубриловић је рекао да се ДЕМОС залаже за ефектније и праведније правосуђе, за ефикаснију борбу против криминала и корупције и за изградњу бољег и одговорнијег друштва.

Предсједник Чубриловић и амбасадор Брајан Агелер изразили су увјерење да ће бити настављена квалитетна и корисна сарадња између ОЕБС-а и домаћих институција.