БАЊАЛУКА, 18. ФЕБРУАРА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чибриловић и кинески амбасадор у БиХ Ји Пинг сагласили су се да је потребно ојачати сарадњу са кинеским финансијским институцијама на реализацији инфраструктурних пројеката у Републици Српској.

Чубриловић и Пинг констатовали су да је остварена веома добра сарадња Српске и кинеских компанија које су заинтересоване за велике инфраструктурне пројекте, посебно у области саобраћаја, енергетике и информационих технологија, саопштено је из кабинета предсједника Народне скупштине.

У току данашњег састанка у Бањалуци истакнуто је да је веома значајно јачати и сарадњу у култури, образовању и туризму, чему доприноси све већи број кинеских студената који уче српски језик, као и изражена заинтересованост за учење кинеског језика у Српској, на Катедри за кинески језик на Универзитету у Источном Сарајеву и на Конфуцијевом институту при бањалучком Универзитету.

Чубриловић је кинеском амбасадору пожелио успјешан мандат у БиХ, истичући да је Народна скупштина Републике Српске опредијељена за сарадњу и разговор о свим важним питањима која могу да унаприједе билатералне односе.