БАЊА ЛУКА, 5. марта – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић примио је данас, у наступној посјети, амбасадора Словачке Републике у Босни и Херцеговини Њ. Е. Мартина Кача.

Предсједник Чубриловић и словачки амбасадор Качо разговарали су о напретку Босне и Херцеговине на путу европских интеграција, унапређењу регионалне сарадње и преношењу искустава које је Словачка Република имала у процесу транзиције.

Предсједник Чубриловић је истакао чињеницу да Република Српска има стабилне и функционалне органе и институције а то потврђује и чињеницом да је, у законом предвиђеном року, у складу са резултатима демократских избора, благовремено формирала све органе власти и донијела најважније документе неопходне за текућу буџетску годину.

Предсједник Чубриловић је истакао да је веома важно да се коначно испоштује воља грађана и примјене резултати прошлогодишњих општих избора, односно да се формирају заједнички органи на нивоу Босне и Херцеговине како би систем могао несметано да функционише.

Предсједник Чубриловић и амбасадор Качо разговарали су и о другим актуелним питањима у Републици Српској, Босни и Херцеговини и региону.