БАЊА ЛУКА, 29. марта – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић састао се данас, у Бањој Луци, са амбасадором Републике Турске у Босни и Херцеговини Њ. Е. Халдуном Кочом (Haldun Koc) са којим је разговарао о примјени резултата општих избора, унапређењу сарадње и турским пројектима у оквиру привреде и економије.

Предсједник Чубриловић изразио је увјерење да ће у току априла бити формиран легитимни Савјет министара БиХ и коначно бити примјењени резултати прошлогодишњих општих избора, те да ће то омогућити бољу и функционалнију сарадњу свих нивоа власти.

Саговорници су се сагласили да јачање сарадње у области привреде, трговине и културе доприноси јачању укупних односа, те да ће изградња планираног аутопута, који ће повезати Сарајево и Београд, а уз подршку Републике Турске, омогућити бржи развој, стабилност и бољу интеграцију региона.

Предсједник Чубриловић и турски амбасадор Коч констатовали су да постоји обострани интерес за јачање привредне, економске и туристичке сарадње као и за унапређење међупарламентарних односа.