БАЊА ЛУКА, 17. априла – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас, у Бањој Луци, са високим представником међународне заједнице у БиХ, Валентином Инцком и првим замјеником високог представника и супервизором за Брчко дистрикт, Мајклом Скенланом (Michael Scanlan), а састанку је присуствовала и замјеник високог представника и шеф Канцеларије ОХР-а у Бањoј Луци, амбасадорка Мариана Берец (Marianne Berecz).

Предсједник Чубриловић је истакао чињеницу да је Република Српска, поштујући демократску вољу грађана, у складу са законом, благовремо формирала све органе и институције, чиме је показала стабилност и опредијељеност за поштивање европских вриједности.

Чубриловић је истакао да се сви релевантни нивои власти и сви лидери у Републици Српској и Босни и Херцеговини деклеративно залажу за европске интеграције и да би било неопходно да се усмјере на питања око којих постоји консензус, а да мање истичу теме око којих не постоји сагласност ентитета и конститутивних народа.

Предсједник парламента исказао је добродошлицу и пожелио успјешан мандат првом замјенику високог представника и супервизору за Брчко дистрикт, Мајклу Скенлану.

Предсједник Чубриловић и представници ОХР-а разговарали су и о другим актуелним питањима у Републици Српској и Босни и Херцеговини.