БАЊА ЛУКА, 17. маја – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговараo је данас, у свом кабинету у Бањој Луци, са послаником у Државном сабору Републике Словеније Змагом Јелинчићем.

Предсједник Чубриловић и словеначки посланик Змаго Јелинчић разговарали су о могућностима унапређења сарадње између институција Републике Српске и Словеније, а посебно о јачању привредне, економске и културне сарадње.

Саговорници су се сагласили да су српски и словеначки народ, као дио шире словенске заједнице, током своје историје, имали веома добру сарадњу и на сличан начин су водили борбу за очување свог националног идентитета, своје културе, језика и обичаја.

У току разговора, истакнуто је да постоје веома добри односи између Срба и Словенаца, како у земљи Словенији, тако и у Републици Српској и Србији, те да је потребно унапређивати културну сарадњу и јачати заједничке вриједности.

Предсједник Чубриловић и Змаго Јелинчић разговарали су и о предстојећим изборима за Европски парламент и важности да сваку националну заједницу заступају њени аутентични представници, како би могли на адекватан начин да репрезентују и изражавају интересе свога народа.