ГРАДИШКА, 1. ФЕБРУАРА  – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас са начелником Градишке Зораном Аџићем и том приликом честитао овој општини и грађанима на стварању услова за додјелу статуса града овој локалној заједници.

“Добијање статуса града није директна подршка развоју, али јесте индиректно стварање услова да Градишка као град буде партнер многима у окружењу и ЕУ, те да лакше дође до одређених подстицаја”, рекао је Чубриловић, који је данас посјетио Градишку.

Он каже да је ову посјету планирао и раније, те да је случајност што се она десила дан након што је парламент Републике Српске усвојио Нацрт закона о граду Градишка.

Чубриловић је навео да је са Аџићем разговарао о дугорочним плановима развоја и конкретним пројектима који ће добити подршку Народне скупштине и свих институција Републике Српске, као што је изградња новог моста на Сави, обилазнице која треба да ријеши проблем гужви у саобраћају, али и отварање индустријских зона и производних погона, те развој туристичких потенцијала Градишке.

“Уз подршку Републике Српске и у сарадњи са институцијама БиХ и међународним партнерима, Градишка ће у неколико наредних година изгледати као још урбанија цјелина и надам се са већим бројем становника”, рекао је Чубриловић.

Аџић је захвалио Чубриловићу и посланицима Народне скупштине Републике Српске на усвајању Нацрта закона о граду Градишка, истичући да је то веома значајно за даљи напредак и развој ове локалне заједнице, њене привреде и инфраструктуре.

Он је рекао да је са Чубриловићем разговарао о даљим корацима у добијању статуса града с циљем да 24. април – Дан ослобођења и Дан општине буде први пут прослављен као дан града.

“Договорили смо се да ћемо заједно радити на што бржем развоју и да Градишка искористи свој геостратешки положај као локална заједница на вратима Републике Српске и БиХ и непосредно уз границу ЕУ”, додао је Аџић.

Састанку су присуствовали потпредесједник Скупштине општине Градишка Владимир Јанковић и замјеник начелника општине Драгана Илић.