КРАЉЕВО, 28. ЈУНА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да је на данашњем састанку предсједника Србије Александра Вучића са представницима Срба из региона у Лађевцима, код Краљева, разговарано о проблемима српског народа уопште и Срба у региону.

Након састанка, Чубриловић је рекао да је предсједник Вучић желио да истакне своју жељу да сарађује и да та сарадња не буде ни на чију штету, а у корист јединства Срба, ма гдје они радили, живјели и остваривали своја права.
“Србија као држава примјењиваће реципроцитет према националним заједницама у којима Срби живе и какав однос те државе имају према српском народу”, истакао је Чубриловић.

Он је рекао да ће наредни састанак предсједника Вучића са Србима из региона бити одржан у септембру-октобру у Београду или Новом Саду.

Говорећи о данашњем отварању војно-цивилног аеродрома “Морава” код Краљева, којем је присуствовао, Чубриловић је истакао да је добро да се једном радном побједом обиљежава Видовдан – важан датум у историји Срба.

Осим Чубриловића, отварању аеродрома и састанку предсједника Вучића са Србима из региона присуствовали су српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијер Радован Вишковић.