БАЊА ЛУКА, 15. августа – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић састао се данас, у Бањој Луци, са првим замјеником високог представника у БиХ, Мајклом Скенланом, са којим је разговарао о примјени резултата прошлогодишњих избора, формирању власти на свим нивоима, интеграцијама БиХ и другим актуелним политичким питањима.

Предсједник Чубриловић је, током сусрета, истакао да је Република Српска одлучна да спроводи реформе ради убрзања европског пута и да је, благовременим формирањем ефективне власти, у складу са Изборним законом, показала да је функционалнији дио Босне и Херцеговине.

Предсједник Чубриловић је поздравио споразум који су постигли лидери водећих политичких странака у БиХ и изразио очекивање да ће, у што краћем року, бити формирани заједнички органи власти, а прије свега, Савјет министара БиХ, како би важне одлуке које су од интереса и за Републику Српску и за Федерацију БиХ, без опструкције, могле да буду донесене у разумном року.

У току данашњег састанка истакнуто је да је веома важно остварити потпуну функционалност свих нивоа власти, у складу са Дејтонским мировним споразумом, Уставом и позитивним законским прописима.

Посебно је указано на потребу јачања владавине права, стварања повољнијег амбијента, ефикаснијег економског и привредног развоја, те јачање регионалних и европских интеграција, како би се створили услови за бржи напредак и бољи животни стандард на овим просторима.