TЈЕНTИШTЕ, 30. ЈУЛА  – Први сусрети Младих ДЕМОС-а окупили су на Тјентишту око 170 омладинаца, којима је предсједник странке Недељко Чубриловић поручио да им треба дати пуну шансу, како би њихова била и садашњост, а не само будућност.


Чубриловић је рекао да је омладина ДЕМОС-а одучила да сусрети буду одржани на Tјентишту, као једном од историјских мјеста које српски народ памти.

“Ово је мјесто гдје се добија нова инспирација, склапају нова познанства, обнављају сјећања на историјске чињенице које су овдје јако болне, поготово за српски народ. Хиљаде погинулих”, изјавио је Чубриловић.

Он је истакао да Тјентиште за младе представља инспирацију за нове идеје о њиховом размишљању, начину и позиву да се овдје остане, да овдје вриједи да се ради, да се бори и ствара нова вриједност, а не размишљањем како отићи са овог подручја.

“Задовољство је да сам данас међу младима који имају такав начин размишљања и имају визију будућности и којима треба дати пуну шансу, како би њихова била и садашњост, а не само будућност”, истакао је Чубриловић.

Предсједник Организације младих ДЕМОС-а Драган Благојевић изјавио је да су први сусрети младих ДЕМОС-а организвани с циљем да се млади што боље упознају.

“Организовали смо двије радионице о промоцији ДЕМОС-а као политичке партије и јавног наступа, приликом којих је било и представљање младих који су кандидати на листама за изборе”, рекао је Благојевић.

Он је навео да је одржан и историјски час обиласком Спомен-комплекса у Националном парку “Сутјеска”, а за сутра је планиран и рафтинг за заинтересоване.

Благојевић је рекао да је предсједник ДЕМОС-а одржао говор подршке, у којем је истакао да ће у наредном периоду подржавати овакве и сличне пројекте у организацији младих.