БАЊА ЛУКА, 13. фебруара – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је, у име Народне скупштине и своје име, предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим бившим припадницима Војске Републике Српске честитке поводом обиљежавања Дана бораца Републике Српске и Првог српског устанка.

Предсједник Чубриловић је поручио да ће Народна скупштина Републике Српске, као и до сада, учинити све да права бораца, ратних војних инвалида и њихових породица буду досљедно поштована и законом регулисана, на најбољи могући начин.

„Дан бораца Републике Српске је прилика да се присјетимо храбре и одлучне борбе српског народа за слободу и правду у прошлом времену, а посебно у 20. вијеку, у коме смо дали немјерљив допринос борби за слободу европских народа. Ово је прилика и да искажемо дужну захвалност и поштовање према свим борцима који су дали свој живот за слободу народа. Највиши органи и институције Републике Српске никада неће заборавити њихову храброст и пожртвовање да бисмо ми данас могли да живимо у слободном и демократском друштву“, навео је предсједник Чубриловић у честитки.