БАЊА ЛУКА, 30. маја – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић примио је данас, у свом кабинету, француског хуманисту Арноа Гујона коме је посебно захвалио на помоћи коју пружа српском народу на Косову и Метохији, посредством хуманитарне организације „Солидарност за Косово“.

Предсједник Чубриловић уручио је Плакету Народне скупштине Републике Српске француском хуманисти Арноу Гујону за његов несебичан рад и допринос афирмацији истине.

Предсједник Чубриловић и Арно Гујон разговарали су о европским цивилизацијским вриједностима, о сложеним односима на Балкану, као и о историјском пријатељству српског и француског народа.

Саговорници су се сагласили да је потребно уложити додатне напоре како би се помогло Србима и другим народима који живе на Косову и Метохији, те сачувало српско насљеђе и заштитили хришћански културно-историјски споменици, а посебно српски манастири који су уписани на листу УНЕСКО-а.

Данашњем састанку присуствовали су Слободан Наградић, директор Завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа Републике Српске и Дејан Мастиловић, уредник београдске издавачке куће „Филип Вишњић“.