БИЈЕЉИНА, 30. МАРТА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је да ће дати допринос да буде усвојена она траса ауто-пута од Раче према Брчком која највише одговара грађанима Бијељине и Семберије.

“Рача је добила приоритет захваљујући сарадњи Турске и Србије. На нама је да се прилагођавамо тим путним правцима који од Београда преко Бијељине воде ка Бањалуци и Сарајеву”, рекао је Чубриловић новинарима послије састанка са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

Он сматра да промјена просторног плана, чија фаза слиједи, не би требало да буде проблем.

“Нови ауто-пут који ће проћи поред Бијељине даће додатни импулс за развој остале путне мреже”, оцијенио је Чубриловић.

Према његовим ријечима, ови и овако осмишљени пројекти значе развој цијеле регије, а уједно су и пројекти повезивања са Србијом.

Он је навео и да град Бијељина може да буде задовољна како је ријешено питање улаза и излаза у град.

Чубриловић је напоменуо да је са Мићићем разговарао и рјешавању питања ријечних насипа да би се избјегло оно што се дешавала прије неколико година.

Чубриловић, који је и предсједник Демократског савеза, изразио је увјерење да са Мићићем неће бити проблема када је ријеч о страначкој срадњи на нивоу града, за коју је рекао да је била веома добра и да таква треба да остане.

Мићић је након састанка рекао новинарима да је данас договорено да у будућој сарадњи града Бијељина и Народне скупштине Републике Српске буду обострано подржаване све добре ствари, а као најбитнији пројекат је навео ауто-пут од Раче према Бијељине и даље према Брчком, Бањалуци и Сарајеву.

Он је истакао да је Чубриловић прихватио приједлог градске власти и обећао да ће на вишим органима власти урадити све да буде прихваћена траса ауто-пута која није далеко од града.