Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је да руководства Републике Србије и Српске треба да створе услове за ближе контакте привредника, који ће сами дефисати пут којим најбрже и најбоље могу конкретизовати сарадњу.

„Надам се да је довољно законског оквира да несметано можемо радити на том пољу“, рекао је предсједник Чубриловић Срни након састанка са предсједником Скупштине града Ниша Радом Рајковићем и помоћником градоначелника Јеленом Митровски, који је организован у оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“.

Предсједник Чубриловић је казао да је на састанку у Градској кући у Нишу фокус био на сарадњи Републике Српске и Србије у свим областима.

„Својевремено су Бањалука и Ниш имали посебну сарадњу преко индустријских гиганата као што су били Машинска и Електронска индустрија Ниш и `Руди Чајавец` Бањалука и компатибилност привреде била је на завидном нивоу. Очекујемо да се ти односи занове“, рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је привредна сарадња основ развоја друштва, те да се очекује много од појединачних сусрета привредника у оквиру привредних комора и предузећа.

Предсједник Народне скупштине је рекао да су се на састанку сагласили да Српска православна црква показује како се може остати јединствен на једном духовном простору и поручио да је то пут на који начин се и у реалном животу може комуницирати.

Током данашње посјете Нишу, предсједник  Чубриловић је посјетио Војни музеј и спомен-собу у Команди Копнене војске Србије на Тргу краља Александра, гдје му је домаћин био генерал-потпуковник Милисав Симовић, те положио вијенац на споменик војводи Стевану Синђелићу на Чегру.