БАЊА ЛУКА, 29. октобра – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је премијеру Србије Ани Брнабић поновни избор на ту позицију, са жељом да настави успјешно да води Владу, у интересу свих грађана Србије.

“Увјерен сам да ће Влада Србије, у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама, наставити интензивну сарадњу са институцијама Републике Српске, првенствено у области економије, културе, науке и образовања, као и другим сферама живота”, нагласио је предсједник парламента Републике Српске.

Чубриловић је у честитки истакао да је за Републику Српску веома значајно да Србија јача свој међународни положај, јер је Србија важан фактор мира и стабилности у региону, а посебно у очувању Дејтонског мировног споразума који гарантује положај и статус Српске и даје јој право да гради чврсте везе са Србијом.

“Са жељом да нова Влада Србије настави са реформским процесима на путу европских интеграција, срдачно Вас поздрављам и желим Вам успјех у будућем раду”, наводи се у честитки Чубриловића.