БАЊА ЛУКА, 8. јануара – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић честитао је свим грађанима рођендан Републике Српске.


Чубриловић истиче да је данас веома важно поставити нове приоритете опстанка и развоја Републике, као стабилне и успјешне заједнице.

“Посланици Скупштине српског народа у Босни и Херцеговини 9. јануара 1992. године прогласили су Републику српског народа у БиХ, користећи своје демократско и уставно право. Од тада до данас Република Српска успјешно одолијева бројним изазовима и прошла је кроз бројне кризе, од оне ратне, до оних мирнодопских које су нас касније пратиле”, поручио је Чубриловић.

Предсједник Чубриловић подсјећа да је народ Републике Српске на референдуму одбранио своје право да обиљежава Дан Републике, које су покушали да му одузму.

Чубриловић додаје да су свој дом у Републици Српској пронашле стотине хиљада у рату програних Срба са простора Федерације БиХ и Хрватске и да је постојање и опстанак Републике Српске гаранција за њихов миран сан.

“Најбољи од нас у темеље Републике Српске уградили су своје животе и то нико од нас нема право, ни мандат да заборави. Њихова жртва није била узалудна, њихова жртва створила је Републику Српску, а на нама је да је сачувамо и што јачу и стабилнију предамо у наслијеђе генерацијама које долазе”, рекао је предсједник Чубриловић.