БАЊА ЛУКА, 8. јануара – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић честитао је свим грађанима рођендан Републике Српске.


Чубриловић истиче да је данас веома важно поставити нове приоритете опстанка и развоја Републике, као стабилне и успјешне заједнице.

“Посланици Скупштине српског народа у Босни и Херцеговини 9. јануара 1992. године прогласили су Републику српског народа у БиХ, користећи своје демократско и уставно право. Од тада до данас Република Српска успјешно одолијева бројним изазовима и прошла је кроз бројне кризе, од оне ратне, до оних мирнодопских које су нас касније пратиле”, поручио је Чубриловић.

Чубриловић додаје да су свој дом у Републици Српској пронашле стотине хиљада у рату програних Срба са простора Федерације БиХ и Хрватске и да је постојање и опстанак Републике Српске гаранција за њихов миран сан.

“Најбољи од нас у темеље Републике Српске уградили су своје животе и то нико од нас нема право, ни мандат да заборави. Њихова жртва није била узалудна, њихова жртва створила је Републику Српску, а на нама је да је сачувамо и што јачу и стабилнију предамо у наслијеђе генерацијама које долазе”, рекао је предсједник Чубриловић.