БАЊА ЛУКА, 14. фебруара – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас, у своје и у име Народне скупштине, предсједнику Србије Александру Вучићу Сретење – Дан државности Републике Србије, уз искрене жеље да Србија и даље буде лидер регионалне стабилности, привредног и економског развоја.

„Имајући у виду историјски значај Сретења и обиљежавања годишњице доношења Сретењског устава, првог демократског Устава Србије, желим да наставите путем успјешног развоја и јачања савремене, демократске и у свијету уважене државе Србије“, наводи се у честитки предсједника Чубриловића.

Предсједник Народне скупштине истиче да се Република Српска, њен народ и политичко руководство, имајући у виду чврсте историјске, братске и пријатељске везе, посебно радују институционалној стабилности, економском напретку и прогресу Републике Србије и њених грађана.

„Захвални смо Републици Србији и њеним државницима на братској помоћи Републици Српској, посебно у областима економског, привредног и културног живота. Увјерен сам да ћемо наставити да јачамо добру сарадњу, у складу са Споразумом о специјалним и паралелним везама и Дејтонским мировним споразумом“, пише у честитки предсједника Чубриловића.