БАЊАЛУКА, 5. АВГУСТА – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубруловић честитао је одбојкашицама Србије освајање квалификационог турнира у Вроцлаву и пласман на Олимпијске игре у Токију, поручивши да је поносан што су врхунске спортисткиње поријеклом из Републике Српске дио овог побједничког тима.

Честитка је упућена предсједнику Одбојкашког савеза Србије Зорану Гајићу, селектору женске репрезентације Зорану Терзићу, најбољој свјетској одбојкашици Тијани Бошковић и свим одбојкашицама Србије.

“Упућујем вам најсрдачније честитке за одличну тимску игру, борбеност и пожртвованост током цијелог квалификационог турнира у Пољској, чиме су српске одбојкашице потврдиле да играју врхунску одбојку на највишем европском и свјетском нивоу”, навео је Чубриловић у честитки.

Предсједник Народне скупштине истакао је да су витешком игром одбојкашице Србије, које су актуелни свјетски и европски шампиони, успјеле да дођу до преокрета у мечу и пласирају се на Олимпијске игре у Јапану, што је још један у низу великих успјеха српске одбојке на радост и понос цијеле Србије, али и Републике Српске.

“Поносни смо што су дио овог побједничког тима врхунске спортисткиње поријеклом из Републике Српске Тијана Бошковић, Бранкица Михајловић и Јелена Благојевић. Желим вам много успјеха у даљим такмичењима, уз увјерење да ће српске одбојкашице бриљирати на Олимпијским играма у Токију и да ће се кући вратити са новом медаљом”, додао је Чубриловић.

У посебној честитки Тијани Бошковић, Чубриловић је истакао да је ова одбојкашица, поријеклом из Билеће, бриљантном игром, залагањем и борбеношћу предводила сјајне одбојкашице Србије до нове побједе и пласмана на врхунско свјетско спортско такмичње у Јапану наредне године.

“Одиграли сте још један изванредан меч и потврдили да сте најбоља свјетска одбојкашица”, навео је Чубриловић у честитки.

Одбојкашице Србије пласирале су се на Олимпијске игре које ће бити одржане у Токију наредне године.

Србија је заузела прво мјесто на квалификационом турниру у пољском Вроцлаву са три остварене побједе, а у посљедњем колу савладала је Пољску резултатом 3:1 или по сетовима 21:25, 25:23, 25:16 и 25:23.