БАЊА ЛУКА, 31. ДЕЦЕМБРА –  Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим грађанима Републике Српску Нову 2020. годину, уз жељу да им донесе здравље, радост и благостање. 

Он је поручио да је година иза нас била пуна изазова, и на политичком и на економском плану, те изразио наду да ће Нова 2020. година бити година која ће донијети више важних пројеката што ће се одразити на бољи стандард грађана који ће се огледати и у већим платама, пензијама и другим примањима.

„У протеклој години смо без обзира на сва искушења успјели да урадимо много. Успјели смо да смањимо незапосленост, да направимо километре нових путева, да започнемо градњу нових… Влада је доносила добре мјере које ће наставити да спроводи и у овој години.  Пред нама је тежак посао подизања привреде, повећања домаћих и страних улагања, вредновања рада и знања. За све то потребне су нам реформе и у привреди и у образовању и у финансијама. Неке од њих смо започели кроз доношење реформских закона и искрено очекујемо да оне дају значајан резултат у изградњи праведног и демократског друштва“, написао је Чубриловић у новогодишњој честитки.

Он је нагласио да Република Српске може и мора много боље.

„Наши људи имају и знање и радност и храброст да ово друштво учине бољим мјестом за живот само им треба дати шансу и подржати квалитет. Основа развоја сваког друштва и државе је квалитетан и квалификован појединац на одговорном мјесту“, написао је он.

Чубриловић је рекао да година пред нама треба да буде година у којој ћемо заједно учинити све да Република Српска постане успјешна.

„Надам се да ће нам донијети више одговорности, али и слогу и јединство када је ријеч о суштинским потезима потребним за напредак свих нас. У то име: Срећна нам и успјешна 2020. година“, поручио је предсједник Народне скупштине.