БАЊА ЛУКА, 7. март – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је, у име Народне скупштине и у своје име, свим женама 8. март, Међународни дан жена, са жељом да им овај празник донесе срећу, радост, породично благостање, лични и професионални успјех.

„Свим женама, које су као мајке, баке, супруге, сестре, колегинице и искрене пријатељице стуб сваког друштва и сваке породице, упућујем искрене честитке поводом 8. марта, са жељом да им овај празник донесе срећу и свако добро“, навео је предсједник Чубриловић у честитки.

Предсједник Чубриловић је истакао да све више жена обавља највише државничке и управљачке функције у Републици Српској чиме дају огроман и несебичан допринос јачању и развоју Републике и изгадњи савременог, хуманог и демократског друштва.

„Народна скупштина Републике Српске, као највиша законодавна институција, остаће посвећена изградњи законског оквира и унапређења институционалног система ради побољшања положаја свих жена у нашем друштву и отклањању и најмањих облика дискриминације и неравноправности“, истакао је Чубриловић.