Предсједник Чубриловић честитао свим грађанима, радницима и синдикатима у Републици Српској 1. мај, Међународни празник рада

БАЊА ЛУКА, 29. априла – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је свим грађанима, радницима и синдикатима у Републици Српској 1. мај, Међународни празник рада, поручивши да ће парламент Републике Српске и даље бити максимално посвећен заштити радничких права и унапређењу положаја свих радника у Републици Српској.

„Сви заједно морамо радити у интересу радника и њихових права. Смањење незапослености, отварање предузећа и нових радних мјеста, спријечавање одласка младих, стручњака и радне снаге у иностранство, те већи степен заштите свих запослених мора бити императив у раду свих наших институција“, навео је предсједник Чубриловић у честитки.

Предсједник Чубриловић је истакао да ће Народна скупштина Републике Српске усвајањем нових законских рјешења дати допринос јачању радничких права.

„Право на рад је елементарно људско право и институције морају наћи начин да покрену производне капацитете и побољшају укупни привредни амбијент у Републици Српској како би се створили бољи животни услови и побољшао економски стандард свих наших радника и грађана“, навео је Чубриловић.