БАЊА ЛУКА, 3. маја – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је новинарима, уредницима, сниматељима и свим запосленима у медијима 3. мај, Свјетски дан слободе медија, истичући да је слобода медија загарантована законом и Уставом Републике Српске.

Предсједник Чубриловић истакао је да је парламент Републике Српске увијек отворен за сарадњу са медијима који су важан стуб демократског друштва.

„Народна скупштина Републике Српске и даље ће бити партнер свим медијима у интересу јавности и грађана. Циљ је да сви заједно створимо што боље услове за рад новинара и побољшање њиховог положаја у друштву“, истакао је  предсједник Чубриловић.

Предсједник парламента је нагласио да су објективни, независни и професионлани медији незаобилазан коректив друштва, изразивши наду да ће медији, упркос бројним проблемима са којима се сусрећу у раду, бити досљедни у примјени највиших новинарских и етичких кодекса у извјештавању о свим важним политичким, економским и животним темама.

„Неприхватљиво је било који вид угрожавања слободе медија, као и што је неприхватљиво манипулисање и заваравање јавности и злоупотреба медијских слобода. Новинар увијек треба да тежи истинитом и објективном извјештавању, јер се тако на најбољи начин шити углед и достојанство професије чији најсветији циљ је извјештавање јавности на објективан, поштен и истинит начин“, навео је предсједник Чубриловић.