ДОБОЈ, 13. августа – Оптужница Тужилаштва БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика представља политичко и правно насиље, закључено је данас на сједници Предсједништва ДЕМОС-а, која је одржана у Добоју.

Предсједништво ДЕМОС-а сматра да је оптужница против предсједника Српске дио заједничког пројекта дијела међународне заједнице и екстремних бошњачких фактора у Сарајеву, који за крајњи циљ имају рушење уставних позиција Републике Српске и сатанизовање српског народа.

– На дјелу је покушај политичког Сарајева и представника дијела међународне заједнице у БиХ да се Милорад Додик, који је демократском вољом изабран за предсједника Републике Српске уклони са политичке сцене, јер је својим политичким дјеловањем доказао да није спреман на компромисе када је у питању судбина Српске – закључило је Предсједништво ДЕМОС-а.

Упозорено је да оптужница против предсједника Републике Српске показује да је БиХ земља на издисају у којој је могуће да неко буде процесуиран због тога што је извршавао обавезе које му налаже Устав.

– Недопустива су настојања да се одлуке њемачког држављанина Кристијана Шмита, који се представља као високи представник, покушавају ставити изнад Устава, чиме се БиХ доводи у стање додатне нестабилности – истакнуто је на сједници Предсједништва ДЕМОС-а.

Предсједништво ДЕМОС-а позвало је све политичке субјекте у Српској на јединство у одбрани уставних позиција Републике Српске и националних интереса српског народа.