ЗВОРНИК, 24. марта – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је након сједнице Предсједништва Главног одбора ДЕМОС-а у Зворнику да ће за неколико дана бити именован Централни изборни штаб.

Додао је да је циљ странке, када су у питању општи избори, реалан, а то је да се, уз добре припреме, побољшају резултати са прошлих локалних избора.

Он је нагласио да су на сједници Предсједништва у ширем контексту сагледане политичке прилике у Републци Српској и оцијенио да ова изборна година носи доста непознаница у контексту свеукупних политичких кретања.

“Прижељкујемо да се одрже општи избори у БиХ, без обзира на различите најаве и несугласице око тога хоће ли бити новог Изборног закона, хоће ли бити усаглашен и шта су чија виђења када су у питању избори у БиХ”, рекао је Чубриловић.

Он је истакао да, нажалост, има много и оних којих се не тичу избори у БиХ, а утичу на њих хоће ли их бити или неће.

“Не требамо ми да подлијежемо атмосфери разних подметања којих је увијек било пред изборе, да се измисле неке афере којима би се грађани више бавили од самих избора”, поручио је Чубриловић.

Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић рекла је да су функционери ове странке у извршној и законодавној власти првенствено фокусирани на активности које ће у што већој мјери санирати посљедице изазване свјетским политичким приликама, односно да су укључени у акитвности које ће ићи у правцу помоћи привреди и становништву.

“С друге стране, чињеница је да смо ушли у изборну годину, па је и ова сједница Предсједништва ДЕМОС-а дио редовних активности и припремног карактера за опште изборе”, рекла је Стевановићева, која је и предсједник Градског одбора странке у Зворнику.

Она је подсјетила да је ДЕМОС на прошлим локалним изборима освојио укупно 43.000 гасова и 74 одборничак мандата и да се у међувремену тај број повећао на више од 80 одборника на територији Републике Српске.

“Што се тиче регије Зворник, односно Изборне јединице седам, Демос је на прошлим локалним изборима освојио 8.560 гласова, једно начелничко мјесто (Шековићи) и 15 одборничких мандата. У међувремну, ДЕМОС-у је приступио одборник друге политичке опције тако да у регији ДЕМОС има 16 одборника”, навела је Стевановићева.

Истичући да очекује добар изборни резултат Демоса у Републици Српској, Стевановићева је рекла да на регији Бирач очекује још већи успјех него на прошлим локалним изборима, напомињући да сви носиоци изборних функција Демоса у овој регији обављају своје послове добро и у сталном су конткату са грађанима.