МОДРИЧА, 29. августа – Никола Живковић изабран је вечерас на оснивачкој скупштини за предсједника Општинског одбора ДЕМОС-а у Модричи.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић честитао је руководству новоизабраног Општинског одбора ДЕМОС-а Модрича и изразио увјерење да ће предсједник одбора Никола Живковић, као доказани спортиста, исто тако успјешно водити ОО ДЕМОС-а и од овог одбора направити добру групацију која ће допринијети резултатима парламентарних избора и извршити припрему за сљедеће локалне изборе.

“Група ентузијаста изразила је жељу да се баш у ово вријеме, непосредно прије почетка кампање, оснује Општински одбор. Ту је много озбиљних људи, остварених у својим професијама који се први пут укључују у политички рад. Нама то чини задовољство јер се уклапају у наш концепт да само остварени људи могу и треба да дају политички допринос”, рекао је Чубриловић.

Чубриловић је навео да је ДЕМОС странка која жели компромис, не само унутар политичке сцене Републике Српске, него унутар народа, да би могли бити јачи пред онима који нису благонаклони ни према овом простору, ни овом народу, односно нису се показали као пријатељи.

Чубриловић је додао да све општине у Српској имају своје одборе и да сад остаје само да одраде предизборну кампању.

Он је истакао увјерење да ће ДЕМОС на Општим изборима освојити знатно већи број гласова него на локалним изборима.

На Општим изборима, према пројектованим резултатима, Чубриловић каже да очекују најмање шест посланика за Народну скупштину Републике Српске и једног посланика за Парламентарну скупштину БиХ.

Он је навео да би био задовољан таквим оствареним резултатом, те сматра да ће ДЕМОС бити један од одлучујућих фактора у формирању будуће власти.

Предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а у Модричи Никола Живковић се захвалио на указаном повјерењу и изразио увјерење да ће ДЕМОС дати значајан допринос у политичком животу Модриче.

Он је изразио очекивање да ће новоформирани Општински одбор ДЕМОС-а и нови чланови странке у значајној мјери побољшати изборн и резултат у овој Изборној јединици на предстојећим Општим изборима.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић уручио је вечерас чланске карте новим члановима ДЕМОС-а у Модричи.