ПРИЈЕДОР, 21. АПРИЛА  – Александра Чанић Крагуљ изабрана је вечерас за предсједника приједорског Актива жена Демократског савеза.

Крагуљева је послије изборне скупштине изјавила новинарима у Приједору да жене у ДЕМОС-у нису декор већ ће активно учествовати у раду странке.

“Надам се да ће жене у ДЕМОС-а бити веома активне и да ћемо у свим мјесним одборима формирати активе који ће радом, знањем, струком допринијети бољем положају свих жена и рјешавању њихових проблема”, нагласила је Крагуљева.

Оснивачкој скупштини Актива жена присуствовао је и Томислав Прпош, потпредсједник ДЕМОС-а Републике Српске и предсједник Градске организације у Приједору, који је поручио да ће дати свој допринос рјешавању проблема и бољем животу грађана.

“Сагледавамо процесе који се сада дешавају у граду, ми смо дио тих процеса, укључујемо се и мислимо на прави начин”, рекао је Прпош.

Он је навео да је на подручју Приједора формирано 15 мјесних одбора, да су при крају формирања органа странке у овом граду, те да би у наредном периоду требало да буде формиран и актив младих.