ПРИЈЕДОР, 15. новембра – Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је вечерас у Приједору да је Демос политичка опција која је спремна за компромис који ће бити једна од основних поставки ове странке, а потом и саборност.

– Без компромисних рјешења ни у једној локалној заједници, ни на нивоу Републике Српске, а такође ни БиХ, тешко можемо доћи до рјешења која ће донијети највећи степен задовољства свима на које се та рјешења односе – рекао је Чубриловић на свечаном уручењу чланских картица члановима који су приступили приједорском одбору Демоса.

Он је навео да је саборност један од сегмената на којем треба градити будућност.

– Саборност на којој инсистирамо као политичка организација говори о томе да морамо тражити капацитет унутар нашег народа, да можемо да кажемо да смо овдје сигурни и да за нас овдје мјеста има само под условима које ми прихватамо, а не под условима које други диктира – додао је Чубриловић.

Према његовим ријечима, Демос је политичко освјежење, без обзира на политичко искуство, и очекује добре резултате на локалним изборима након којих ће се знати права вриједност ове странке која је до сада завршила процес организовања у 57 локалних заједница.

Предсједник Регионалног одбора Демоса приједорске регије Ранко Колар рекао је да ће вечерас бити уручено више од 400 чланских карата.

Предсједник приједорског Градског одбора Демоса Томислав Прпош рекао је да је ово потврда континуираног рада у овом граду и регији, да теку припреме за локалне изборе и да је убијеђен да ће Демос бити значајан политички фактор у Приједору.

– Промовисаћемо Демос као политички субјект који зна шта хоће. Нисмо задовољни постојећим стањем. Имамо рјешења, поготово у области привредних дешавања. Очекују нас тешки мјесеци. Требаће много стрпљења и мудрости -поручио је Прпош, који је и потпредсједник странке.

Свечаном уручењу чланских карата присуствовала је Сузана Гашић која је на приједлог Демоса именована за министра трговине и туризма Републике Српске.