БАЊА ЛУКА, 10. фебруара – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у Бањалуци са министром комуникација и транспорта у Савјету министра Едином Фортом и замјеником министра Огњеном Јањићем, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

Министри су се међусобно информисали о бројним отвореним темама и питањима из области инфраструктурне повезаности и друмског саобраћаја на којима је неопходно интензивирати активности и успоставити блиску сарадњу и координацију два министарства.

Саговорници су констатовали да на нивоу Републике Српске и БиХ постоје одређене неусклађености у области друмског саобраћаја по питању законске и подзаконске регулативе и провођења истих, али да је потребно пронаћи одговарајућа рјешења за проблеме у складу са надлежностима Српске и БиХ.

На састанку је договорено да ће бити формирани тимови у чијем ће раду учествовати представници оба министарства, наводи се у саопштењу.

Чубриловић и Форто изразили су спремност за рјешавање отворених питања, наводећи да су неки од кључних циљева унапређење инфраструктуре, рјешавање проблема у области саобраћаја и доношење закона којима би се олакшао рад превозника.

Министри су изразили увјерење да ће бити отклоњене све досадашње препреке за рјешавање одређених питања и ефикасније доношење одлука, уз поштовање надлежности министарстава, те да ће у наредном периоду бити интензивирана сарадња Министарства саобраћаја и веза Српске и Министарства транспорта и комуникација у Савјету министара.