ПРИЈЕДОР, 29. јуна – Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Приједор Томислав Прпош изјавио је данас да је циљ партије да на локалним изборима освоји три мандата, односно клуб одборника у Скупштини града Приједора, а да ће врх странке у најскорије вријеме донијети и генералну одлуку у вези са кандидатима за начелника општина и градоначелнике.

“У Приједору смо започели разговоре са НДП-ом и до краја седмице ћемо прецизирати односе. Мислим да ћемо имати заједничку листу”, рекао је Прпош на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је изразио задовољство што је приједорски ДЕМОС за само неколико дана прикупио потписе потребне за пријављивање странке за изборе, додајући да је формиран изборни штаб и да су почеле техничке припреме за провођење кампање, те да у странци владају складни односи.

“ДЕМОС је у протеклих годину и три мјесеца радио вриједно и препознати смо као политички субјект који може допринијети да се у Приједору политички и економски процеси преокрену. Стање у Приједору је веома тешко. Политички гледано, у граду Приједору је конфузно стање”, истакао је Прпош.

Према његовим ријечима, непринципијелна коалиција и циљеви СДС-а и ДНС-а, као водећих странака, показала је неспособност и за град Приједор избори су право рјешење.

Одговарајући на питање о иступању Ранка Kолара из ДЕМОС-а, Прпош је рекао да Kолар јесте био члан и функционер ДЕМОС-а и да је напустио ДЕМОС јер су преовладали његови лични интереси, а да је интересе ДЕМОс-а ставио у други план.

Предсједница Организације жена Демос Приједор Александра Чанић Kрагуљ рекла је да жене врло прецизно и одговорно обављају своје задатке, како у породици, тако и у политици и у послу.

’’Ми свој посао схватамо озбиљно и зрело и то смо показали и у акцијама помоћи сиромашнима и кампањи за очување ћирилице”, додала је Kрагуљева.