БАЊАЛУКА, 26. ДЕЦЕМБРА  – Педијатар Мирослав Гајић одржао је вечерас у Бањалуци предавање о здрављу дјеце које је организовао Актив жена ДЕМОС-а.


Предсједник Актива жена ДЕМОС-а Радмила Коцић Ћућић рекла је Срни да је здравље дјеце национални приоритет Републике Српске.

Она је истакла да породица не може да функционише уколико дјеца нису здрава, јер тада ни мајка нити отац не могу да се посвете својим обавезама.

“Вечерашњим предавањем желимо да помогнемо родитељима у подизању дјеце”, рекла је Коцић Ћућић.

Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је Срни да је здравље дјеце најбитније политичко, али и друштвено питање.

Он је навео да је ово само једно од предавања организованих на ову тему и да ће их у будућности бити још на разне теме.

Гајић је рекао Срни да се на побољшање здравља дјеце може утицати свакодневним основним мјерама, попут хигијене, исхране, физичке активности, односно генерално здравим животим.

“Режим здравог живота, физичка активност, редован сан, исхрана и имунизација, односно редовна вакцинација могу заштитити наше малишане”, навео је Гајић.

Он је истакао да је у популацији евидентирана појава великог кашља, али да је захваљујући вакцинацији клиничка слика много блажа и да је углавном избјегнута хоспитализација.

Гајић је рекао да је вакцинација најбоља превенција, без које нема доброг здравља.