БАЊА ЛУКА, 16. ДЕЦЕМБРА – Чланови Одбора за образовање бањалучког ДЕМОС-а разговарали су данас са министром трговине и туризма Денисом Шулићем о промоцији природних љепота, туристичке понуде и домаће производње у Републици Српској.


Закључено је да се морају уложити додатни напори како би се још у вртићима и основним школама промовисали потенцијали које Српска има у области туризма и домаће производње.

”Морамо цијенити оно што имамо и морамо у свакој кући и у свакој школи на прво мјесто стављати Републику Српску, њене природне љепоте, туристичке и све друге потенцијале, као и оне артикле који се овдје производе”, изјавила је Радмила Коцић Ћућић, предсједница Одбора за образовање Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука.

Према њеним ријечима, важно да млади буду свјесни потенцијала које имамо, али и да знају шта се то у Републици Српској производи.

”Желимо да у нашим школама радимо још више и посвећеније на промоцији онога што има Република Српска и да на тај начин дамо свој допринос јачању економије наше земље”, истакла је Коцић Ћућић.

Она је додала да су чланови Одбора за образовање бањалучког Градског одбора ДЕМОС-а предложили министру Шулићу конкретне мјере како би се што прије ушло у реализацију заједничких пројеката основних школа и ресорног министраства, а који се односе на промоцију туристичких потенцијала и домаће производње у Републици Српској.