БАЊА ЛУКА, 27. новембра – Радмила Kоцић Ћућић изабрана је данас у Бањалуци за предсједницу Организације жена ДЕМОС-а.

Изабран је Главни одбор те организације, као и остали статутом предвиђени органи.

“Република Српска је трајно утемељена на изворним дејтонским рјешењима и сви они који је не прихватају, покушавају умањити њене надлежности и деградирати њене институције никада неће имати савезника у ДЕМОС-у”, изјавила је Радмила Kоцић Ћућић.

Она је нагласила да је Република Српска за ДЕМОС светиња, додавши да је та странка сав свој политички капацитет ставила у службу очувања Републике Српске.

“ДЕМОС ће, као одговорна, народна, демократска, парламентарна странка своје програмске циљеве и активности још више усмјерити на рјешавање основних животих питања грађана и на ефикасан, рационалан и одговоран рад органа и институција”, рекла је Kоцић Ћућић.

Према њеним ријечима, Организације жена ДЕМОС-а залаже се за побољшање положаја жена и спречавање њихове дискриминације.

“Жене морају добити значајније мјесто и улогу у политици, привреди, друштвеним дјелатностима. Очување и развој породице наш је примарни задатак. Породицу морамо вратити у центар интересовања нашег друштва. Зато нам је циљ успостављање и провођење оптималне демографске, социјалне и наталитетне политике”, истакла је она.

Нагласила је да ће Организација жена ДЕМОС-а у наредном период још снажније учествовати у креирању и провођењу циљева и задатака те странке.

“Kао новоизабрана предсједница Организације жена ДЕМОС-а, својим радом, енергијом и знањем допринијећу успостављању и јачању страначке инфраструктуре”, истакла је Kоцић Ћућић.

Скупштини организације жена ДЕМОС-а присуствовала је и Споменка Стевановић, замјеник предсједника странке.