БАЊАЛУKА, 22. ФЕБРУАРА – Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да се динамика радова на изградњи дионице ауто-пута Бањалука-Приједор одвија планираним темпом и подсјетио да ће ова инвестиција имати огроман значај за привредни развој приједорске регије, али и цијеле Републике Српске.


Током данашње посјете градилишту на дионици будућег ауто-пута Бањалука-Приједор са делегацијом кинеске компаније “СДХС-ЦСИ БХ”, Чубриловић је рекао да се предузимају све потребне активности с циљем реализације пројекта изградње ауто-пута у предвиђеном року.

Он је навео да је овај пројекат од стратешког интереса за цијелу Републику Српску, саопштено је из ресорног министарства.

Током посјете градилишту истакнуто је да се грађевински радови интензивно проводе на петљи Приједор и дијелу трасе ка Бањалуци.

“У току је насипање материјала, подразумијевају се искључне и укључне рампе, врше се грађевински радови, а у процедури су припреме за почетак извођења шипова на петљи. Осим наведених активности, врши се измјештање подземних ЕЕ каблова, као и водоводних цијеви. Пројектни камп је у потпуности спреман, те је стављен у функцију”, истакли су представници кинеске компаније.

Након обиласка градилишта, Чубриловић и делегација кинеске компаније посјетили су пројектни камп компаније “СДХС-ЦСИ БХ” у насељу Ивањска, који располаже свим неопходним капацитетима за руководство и раднике кинеске компаније који су ангажовани на пројекту изградње ауто-пута Бањалука-Приједор.