БРЧКО, 4. ЈУЛА  – Радослав Суботић изабран је вечерас на оснивачкој скупштини Демоса у Брчком за предсједника Општинског одбора ове странке.

Суботић је рекао новинарима да ће рад бити посебно фокусиран на младе.

“На политичкој сцени има доста странака, али на изборе излази нешто мало више од пола гласачког тијела. Значи да 50 одсто гласачког тијела није задовољно понуђеним опцијама. Ми ћемо покушати да на простору Брчког окупимо посебно те младе људе који су незадовољни ситуацијом и да њихове идеје покушамо преточити у дјело”, истакао је Суботић.

Он је нагласио да је циљ Демоса и сарадња са другим политичким опцијама, али и улазак у Скупштину.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изразио је задовољство што је за предсједника странке у Брчком изабран породичан човјек, отац петоро дјеце, који се доказао у привреди.

“Политичка сцена Републике Српске и БиХ је пребогата политичким странкама, али мислим да ће ова политичка опција бити стабилизујући фактор”, истакао је Чубрловић.

Он је навео да је Демос организовао општинске одборе у готово свим општинама Републике Српске, те да је остало да буду формирана још два или три да би комплетирали организацију на нивоу ентитета.

Повјереник Демоса за Брчко Цвијета Танасић рекла је да у дистрикту има простора за још политичког дјеловања, те да је потребна нова енергија.

Она је навела да се Демосу придружило много младих чланова који претходно нису били политички активни.