ЗВОРНИK, 24. марта – Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић указао је на значај разговора како би се створиле позитне политичке вибрације које доприносе бољим свеукупуним односима и у Републици Српској и у БиХ.

Послије разговора са градоначелником Зворника Зораном Стевановићем, Чубриловић је рекао да је ријеч о привреднику и градоначелнику који учествује у доношењу важних одлука.

“Стевановић, као уважени функционер СНСД-а, привредник и градоначелник учествује у доношењу многих одлука које су важне и за град, Републику Српску и БиХ и зато су разговори добро дошли, јер се искристалишу повољне и позитивне политичке вибрације које доприносе разумијевању и бољим свеукупним односима”, рекао је Чубриловић.

Он је додао да је увијек добро разговарати о многим темама, с обзиром на укупне околности и дешавања која се рефлектују на односе унутар Републике Српске, БиХ, регије и ширег окружења.

Чубриловић, који је и предсједник ДЕМОС-а, рекао је да је њихова политика политика компромиса и да складу са тим желе да граде односе, не само са коалиционим партнерима, него и укупне односе у БиХ.

Он је истакао да је са Стевановићем разговарао о политичким приликама и сарадњи на локалном нивоу и шире и нагласио да овакви разговори могу да прошире, продубе и доведу до још бољег разумијевања свих актера на нашим просторима.

Стевановић је рекао да је са Чубриловићем разговарао о политичкој ситуацији у Републици Српској, БиХ и окружењу, те о предстојећим општим изборима у БиХ.

Истакавши да је сарадња ДЕМОС-а и СНСД-а врло коректна, Стевановић је рекао да је стабилна коалиција између ове двије странке појачана и са људима из Социјалистичке партије.

“Чубриловићево искуству и погледи на политички живот су веома важни и зато своје ставове усмјеравамо по потреби да се заједно са осталим коалиционим партнерима боримо да у октобру на општим изборима ова политичка опције буде поново побједник”, рекао је Стевановић.

Састанку су присуствовали и замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић и замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић.