ЗВОРНИК, 01. децембра – Након протеклих локалних избора један од побједника на републичком, али и регији Бирач и самом граду Зворнику свакако је ДЕМОС.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а за Бирач Синиша Мијатовић, каже да након доброг кадрирања и рада на терену никона не треба да изненади резултат ове партије која је освојила 75 одборничких мандата у Републици Српској, те има проценат од 6,7 одсто освојених гласова у РС, а одмах иза СНСД-а су по јачини у коалицији партија које чине власт на републичком нивоу.

“ДЕМОС је једина странка која је за непуне двије године постојања освојила преко 40.000 гласова (званично око 41.000, а са гласовима путем поште очекују да ће број гласова бити око 43.000) и 75 одборника. Ми имамо константан раст, сада смо освојили 6,7 одсто гласова и приближили се ПДП-у који има 8,2 одсто гласова. Многи сматрају да је овај резултат изненађење, али ми који смо били пристуни на терену и водили озбиљну кадровску политику знамо да је овај резултат очекиван, како у Зворнику и регији Бирач, тако и у Републици Српској. Бројне анкете су нам прије избора предвиђале око 3 одсто гласова, а ми смо освојили дупло више. И тада сам истицао да треба да вјерујемо у своје људе и оно што радимо, а не анкете што се и показало као тачно”, рекао је Мијатовић и додао да је ДЕМОС поред Зворника и Шековића добре резултате остварио и у Бијељини, Палама, Добоју, Градишки, Фочи, Челинцу и другим општинама и градовима.

Поред тога Мијатовић додаје да је у регији Бирач остварен набољи резултат гледајући процентуално све регије у Републици Српској, односно у Зворнику имају шест мандата, Шековићима три, Милићима три и по један у Осмацима и Власеници, а добили су и начелничко мјесто у Шековићима.

“Очекивано у Шековићима смо остварили побједу и добили мјесто начелника општине. У Зворнику смо остварили шест одборничких мандата, а прије избора анкете су нам давале четири мјеста. У свим локалним заједницама у регији су побиједили кандидати које смо ми подржали у трци за начелничка мјеста. У Зворнику традиционаолно већ преко десет година подржавамо коалицију са СНСД-ом и СП-ом, а тако ће бити и убудуће. Господин Стевановић је у Звронику убједљиво побиједио што је доказ да је наша коалиција веома јака. То је доказ да ћемо наставити да заједно градимо Зворник јер то није исти град од прије десет година – рекао је Мијатовић.

По Мијатовићевим ријечима ДЕМОС ће учинити све како би се обезбиједили услови да у наредном периоду млади људи остану у Зворнику и регији Бирач.

“Тренутно смо највеће градилиште у Српској, гради се и реконструише болница, ради се реконструкција Дома здравља, урађен је мост, реконструишу се улице, гради се водоводна и канализаиона мрежа и у свим тим пројектима смо и ми учестовали и заједно мијењали наш град како би данас био бољи. Наставићемо и даље да побољшавамо услове за наше привреднике и поготову младе људе како бисмо им дали шансу да се овдје запосле, одраде приправнички стаж, а на крају и да остану да живе у свом граду. Захвални смо нашим бирачима који су подржали листу на којој је било 25 људи са високом стручном спремом, доктори, привредници, домаћини, људи остварени у својим професијама”, истакао је Мијатовић.

Два мандата у НС РС 2022. године

Мијатовић истиче да су резултати на локалним изборима увертира за предстојеће парламентарне изборе 2022. године.

“Са овим људима и кадровима које имамо мислим да ДЕМОС може и даље да напредује и има бољи резултат на наредним изборима. Kада саберемо гласове у Изборној јединици 7 ми смо у тим локалним заједницама имали око 8.000 гласова, а за једног народног посланика је потребно око 4.500 гласова. Уз очекиван прилив чланства мислим да можемо да остваримо два директна народна посланика из наше изборне јединице. Можда је то и претенденциозно рећи у овом тренутку, али ја мислим да није немогуће”, закључио је Мијатовић.