БАЊА ЛУKА, 24. августа – ДЕМОС нуди озбиљне и одговорне људе и самим тим имамо озбиљне и одговорне политике, што нас посебно позиционира на политичкој сцени Републике Српске, истиче члан Политичко-економског савјета ДЕМОС-а Матеј Савић.

Он наглашава да је ДЕМОС спој младости и искуства и да тако функционише већ четири године, те да ће такав приступ имати за предстојеће Опште изборе.

„Оно што посебно могу истаћи јесте да је један од основних принципа на којима ДЕМОС функционише, односно базира свој политички живот, очување и јачање Републике Српске, њен дејтонски положај, односно статус у БиХ. Такође, посебно се залажемо за привредни развој, односно развој општина и градова у Републици Српској. У сваком случају наш примарни циљ јесте да се овдје боље живи“, каже Савић.

Он подсјећа да је ДЕМОС први поставио питање наталитетне политике у Републици Српској, те дао значајан допринос у артикулацији свеопште политике којом се покушава ријешити тај проблем. Такође, истиче одговорност у раду страначких функционера на позицијама у извршним органима Српске.

„Познато је да ДЕМОС нема афера, да има озбиљне и одговорне људе, који превасходно обављају своје функције због свог знања, искуства, компетенција и по томе се посебно истичемо у односу на друге странке. То, истовремено подразумијева одговорнији јавни сектор, односно одговорнији рад јавних предузећа. Такође, оно на чему континуирано инсистирамо, а што ће бити случај и у овој кампањи, јесте позивање на одговорност оних који стварају губитке, који штете буџету Републике Српске, а самим тим и грађанима“, закључује Савић.